Nu op de radio: Archipel bij nacht

96 Uur opgesloten voor Kika

Dinsdag 29 juli 2014 sluiten de 3 DJ's Carola Rokven, Kees Hameeteman en Alexander Rokven zichzelf 96 uur op in een glazen huis op het Diekhuusplein in Middelharnis. Door middel van diverse acties gaan ze proberen ze veel mogelijk geld op te halen voor Kika. Het is inmiddels de derde keer dat deze actie gehouden wordt.

Stichting Kika zet zich in voor Kinderen kanker vrij. Op dit moment is de overlevingskans van een kind met kinderkanker 75%. Van de 100 kinderen, halen het er 25 niet. Met een gloednieuw ziekenhuis in Utrecht hoopt Kika de overlevingskans in 2025 naar 95% te brengen. In dit ziekenhuis (Prinses Maxima Centrum) zijn de beste dokters op het gebied van kinderkanker bij elkaar gebracht en deze dokters kunnen daar kinderen direct behandelen.

Om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Kika zullen er diverse acties georganiseerd worden. Het aanvragen van verzoekplaten loopt als rode draad door deze actie. Mensen kunnen dit net als bij de landelijke 3FM Serieus Request actie doen door naar het glazenhuis te komen en het verzoek, plus donatie, in de bekende brievenbus te stoppen. Ook kan er een verzoek worden aangevraagd via de SMS. Eigen acties worden ook gewaardeerd. Ga bijvoorbeeld samen met vrienden of familie statiegeld flessen inzamelen of ga auto's wassen en doneer de volledige opbrengst aan de actie.

De actie 96 uur voor Kika wordt uitgezonden op RTV SLOGO via FM 105.6, op de kabel 105.9 MHz en via de website www.rtvslogo.nl.