Nu op de radio: De late avond

Advertorial: Hans en Trix terug bij Het Genot

Foto

Advertorial -  Tekst: Emiel Vijfhuizen & Nick Ehbel - Na een afwezigheid van 16 maanden zijn Hans en Trix Kool terug bij restaurant 'Het Genot' aan de haven in Middelharnis. Vol goede moed gaan zij opnieuw aan de slag op hun oude vertrouwde stekkie. "Eigenlijk is er sprake van een heropening. Wij gaan ervoor zorgen dat kwaliteit en gastheerschap weer hoog in het vaandel komen," zegt Hans.

Laagdrempelig restaurant met een hoge kwaliteit
Trix gaat in de keuken aan het werk met verse seizoensproducten, zodat de gast dezelfde goede prijs-kwaliteitverhouding zal treffen als zes jaar lang het geval geweest is. Men moet dan denken producten als asperges, mosselen en wild. Veelgevraagde gerechten als varkenshaas en biefstuk zullen zeker niet ontbreken. Ook een satéschotel of een mooie lamsfilet van het Texelse lam zullen op de kaart prijken. Hans heef er helemaal zin in zijn gasten te verwennen. "De prijzen liggen gunstig. Het goedkoopste hoofdgerecht kost 10,75 euro, het duurste 17,50 euro." Doordat men een terras heeft, is de kaart aangepast en gevarieerd.

Maandmenu
Om de gasten tegemoet te komen, hebben Hans en Trix een maandmenu voor een vaste lage prijs. In de maand april bestaat dat menu uit een voorgerecht van Hollandse garnalencocktail, een hoofdgerecht van gebakken heilbotfilet met garnituur van courgettes, prei, taugé en ketjap of een lamsfilet met honing tijmsaus en een nagerecht van crème brûlée. Voor de komende maanden kan men rekenen op asperges met beenham, gekookte aardappeltjes of met zalm. Daarna komen de mosselen, die zeer geschikt zijn om opgediend te worden op een zonnig terras met uitzicht op de haven.

Locatie
Als we het over de locatie hebben, wordt Hans bijna lyrisch. ‘"Het is hier grandioos. Er is uitzicht op het water met bootjes. We zitten vlakbij het centrum met winkelend publiek op D'n Diek en op loopafstand zijn er ruime parkeergelegenheden. Middelharnis is toch een beetje het hoofdstadje van ons eiland en heeft veel aantrekkingskracht. Met een beetje zon is het hier heerlijk toeven." En over het aantrekken van gasten en vakmanschap: "Als het hier niet lukt, kijk dan in de spiegel!"

Het Genot gaat open om 12 uur van dinsdag tot en met zondag. Er kan tot 21:00 uur besteld worden, waarna getafeld kan worden tot de late uurtjes. De bar biedt gelegenheid om te genieten van een drankje tijdens het wachten op een vrije tafel. Meer informatie over Het Genot is te vinden op: www.hetgenot.nl