Nu op de radio: Archipel bij nacht

Arriva zet opnieuw 1eurochipkaartactie in

Op 1 december 2010 startte Arriva in samenwerking met de provincie Zuid-Holland een promotieactie waarbij reizigers uit de regio's Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee en Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden een persoonlijke OV-chipkaart kunnen aanvragen voor slechts € 1,-.

De '1eurochipkaartactie' is speciaal bedoeld voor inwoners uit Zuid-Holland en maakt onderdeel uit van een campagne ter bevordering van het gebruik van de OV-chipkaart die de provincie Zuid-Holland en stadsgewest Haaglanden kort geleden zijn gestart.

Arriva heeft deze actie eerder succesvol ingezet bij het startmoment van de introductie van de OVchipkaart in Zuid-Holland in februari van dit jaar. De reguliere prijs van een persoonlijke OV-chipkaart is € 7,50,-, maar inwoners van Zuid-Holland kunnen nu opnieuw profiteren van een voordelige aanschaf. Met de '1eurochipkaartactie' wil Arriva de overstap van de strippenkaart naar de OV-chipkaart voor haar reizigers aantrekkelijk maken. De actie geldt tot 15 februari 2011 en zolang de voorraad strekt.

Aanvragen persoonlijke OV-chipkaart voor € 1-
De persoonlijke OV-chipkaart voor € 1,- kunnen reizigers aanvragen via de website arriva.nl. Daarnaast is het mogelijk een aanvraagformulier op te halen bij de Arriva Store in Dordrecht, of deze telefonisch op te vragen bij de Arriva Klantenservice via 0900-202 202 2 (€ 0,10 per minuut).

De deelnemende gemeenten zijn:
Alblasserdam, Binnemaas, Cormstrijen, Dirksland, Dordrecht, Giessenlanden, Goedereede, Gorinchem, Graafstroom, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Korendijk, Leerdam, Liesveld, Middelharnis, Nederlek, Nieuw-Lekkerland, Oostflakkee, Oud-Beijerland, Papendrecht, Sliedrecht, Strijen, Zederik, Zwijndrecht.

In het begin van 2011 verdwijnt de traditionele strippenkaart als vervoersmiddel uit de bussen op Goeree-Overflakkee en kan alleen nog gebruik worden gemaakt van een OV-chipkaart.