Basisscholen lopen 12.564,41 euro bij elkaar

De mini-roparun is een sponsorloop van de leerlingen van een aantal basisscholen op Goeree-Overflakkee waarbij de opbrengst bestemd is voor het goede doel van de Roparun: de kankerbestrijding. Gedurende de maanden april en mei liepen de leerlingen de mini-roparun en hebben zo met z'n allen een heel mooi bedrag opgehaald.

De mini-roparun is een kleine imitatie van de echte Roparun. Er is een parcours in de buurt van de school uitgezet met een drinkpost, een stempelpost en na afloop een verzorgingspost waar de leerlingen een pakje drinken krijgen. Tijdens en na het lopen komen de kinderen dus niets tekort. Na afloop krijgen ze bovendien een mooi certificaat met daarop de geleverde prestatie. De kinderen willen daarvoor gesponsord worden. De mini-loper moet namelijk in 10 minuten zoveel mogelijk rondjes van 100 meter afleggen op het parcours.

Opbrengst
De mini-roparuns waren alle weer zeer geslaagd. De leerlingen liepen weer voor wat ze waard waren en zij zorgden bovendien voor een opbrengst van 12564,41 euro. Een fantastische prestatie van de scholen, de juffen, de meesters, de ouders, de sponsors en bovenal de leerlingen. De roparunteams Tieleman Keukens-N.Mijndersrunners danken jullie daar hartelijk voor. 

De scholen in 2014
Dit jaar deden er zeven scholen mee aan de mini-roparun: Van Gentschool (Middelharnis), Startblok (Oude-Tonge) ,De Nobelear (Oude-Tonge), De Inktvis (Dirksland), De Pannebakker (Nieuwe-Tonge), Roxenisse (Melissant) en De Regenboog (Melissant).

De eerste drie mini-roparuns vonden op 9 april 2014 plaats bij Het Startblok in Oude-Tonge en Roxenisse en De Regenboog in Melissant. Op 25 april waren de leerlingen van de Inktvis aan de beurt. Hier werd de mini-roparun gecombineerd met de spelletjesdag voor de koningsspelen en een heerlijk ontbijt. Op 16 mei vertrok het mini-roparunteam naar De Pannebakker in Nieuwe-Tonge om daar het roparunparcours op het oude voetbalveld uit te zetten. Daarna deed het Roparuncircus op 22 mei De Nobelaer in Oude-Tonge aan en op 28 mei vond de laatste mini-roparun plaats bij de Van Gentschool in Middelharnis.

Dit jaar waren er twee scholen die niet meededen aan de mini-roparun, maar die door een gift een bijdrage leverden aan het totaalbedrag. Dat waren de Nassauschool uit Nieuwe-Tonge en C.N.S. De Nieuwe Weg uit Oostvoorne.

Roparun
Bij de echte Roparun liepen dit jaar 350 teams van Parijs naar Rotterdam en van Hamburg naar Rotterdam waaronder twee teams (158 en 159) van AV Flakkee onder de naam Tieleman-N.Mijnders Runners. De mini-roparuns worden in samenwerking met de basisscholen en de RGO-Middelharnis georganiseerd door leden van deze twee Roparunteams. Enige leden zijn bij elke mini-roparun aanwezig. De leerlingen van de RGO-Middelharnis verzorgen de begeleiding in het kader van hun maatschappelijke stage.  

Bezoek ook eens www.roparunflakkee.nl voor informatie over de roparun en de mini-roparun.

DeltaFiber