BeCare en Albeda vormen veilige keten

BeCare en Albeda hebben hun handen ineen geslagen bij het veiliger maken van de schoolomgeving voor leerlingen en medewerkers. In december 2009 zijn er op 28 locaties van het Albeda College, waaronder Middelharnis en Oude-Tonge, totaal 41 AED's (automatische externe defibrillator) geplaatst.

Wat is een AED?
Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een compact en makkelijk te bedienen apparaat dat door middel van elektrische schokken het hartritme weer op gang kan helpen (defibrillatie). In combinatie met een snelle alarmering van 112 en directe reanimatie kunnen er dus levens gered worden.

Hoe werkt een AED?
Een AED is met de juiste training makkelijk te bedienen. Sterker nog: gesproken opdrachten helpen om het apparaat op de juiste manier te gebruiken.

Met de plaatsing van de AED's bij het Albeda zijn er weer 28 locaties toegevoegd op de website AEDlocaties.nl. Het is bewezen dat indien er binnen 6 minuten gestart wordt met reanimatie inclusief gebruik van een AED de overlevingskansen bij een hartstilstand fors toenemen.

Om nog meer mensen te leren het apparaat goed te bedienen geeft BeCare ook in 2010 trainingen.

Wat is het?
In deze training zal de cursist bekwaam gemaakt worden tot reanimeren en het op de juiste wijze gebruiken van de AED bij een reanimatie.

Voor wie?
Deze cursus is bedoeld voor iedereen van 16 jaar of ouder. U ontvangt indien u dit wenst een reanimatie certificaat. Jaarlijks kan er een herhalingscursus van één bijeenkomst gevolgd worden.

Duur bijeenkomst: 4 uur (herhaling 2,5 uur)
Voor meer informatie: www.becare.nl.
Voor aanmeldingen: basdrenth@becare.nl.