Nu op de radio: Archipel Actueel

Beeldverhaal 60 jaar Diekhuus

Vrienden van het Diekhuus verzamelen opnieuw foto- en informatiemateriaal uit de 60-jarige Diekhuusgeschiedenis. In vervolg op het jubileumboek dat in 2004 verscheen ontwerpt Jaap Reedijk nu een beeldverhaal dat medio 2014 aangebracht zal worden op de ramen aan de kopgevel van de Rabo-theaterzaal. Tegelijkertijd zoekt het Diekhuus naar mogelijkheden om de geschiedenis van voormalige school en schoolplein in beeld te brengen en zichtbaar te maken in het interieur.

Zaterdagmiddag 15 maart 2014 werd een verzamelmiddag gehouden, die weer waardevol foto-materiaal opleverde. Van de handwerkclub rond 1960 en verhalen over het zomerkamp in Bruinisse onder leiding van jeugdleider van Binsbergen. En een filmpje van de brand. Dat het schoolplein vroeger al een centrale plaats was bleek uit mooie foto's van het 75-jarig bestaan van Sempre Crescendo met een taptoe op het tegenwoordige Diekhuusplein.

Heeft u foto- of documentatiemateriaal en mooie herinneringen aan het Diekhuus neem dan contact op via 60jaar@hetdiekhuus.nl of bel met de receptie van het Diekhuus, 0187-482400. Er wordt dan contact met u opgenomen.