Bestuurder aangehouden na dodelijke aanrijding

logopolitieOoltgensplaat - De politie heeft donderdagochtend 11 november 2010 een man aangehouden. Hij wordt er van verdacht verantwoordelijk te zijn voor een aanrijding op de N59 waarbij vrijdag 22 oktober 2010 drie personen om het leven kwamen. Een vierde man raakte ernstig gewond, hij ligt nog altijd in het ziekenhuis.

De betreffende vrijdagavond reed de 23-jarige inwoner van Ooltgensplaat op de N59. Rond 23:30 uur kwam de automobilist uit de richting van Oude-Tonge. Hij kwam op een zeker moment op de andere weghelft terecht en reed hier frontaal tegen een auto.

In deze auto zaten een 53-jarige man en zijn 25-jarige zoon. Zij kwamen direct om het leven. Van de twee andere inzittenden, een 51-jarige vader en zijn 22-jarige zoon, overleed de zoon ter plaatse. De vader is zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis.

Ook de 23-jarige automobilist belandde in het ziekenhuis. Hier werd hij donderdagmiddag ontslagen. Hij is direct aangehouden.

Uit onderzoek is duidelijk geworden dat de jonge bestuurder eerder op de avond van de 22e oktober 2010 een ongeluk heeft veroorzaakt. Op de Langeweg reed hij met zijn auto tegen een boom.

De recherche wil graag met personen spreken die getuige zijn geweest van de eerste of van de tweede aanrijding. Heeft u informatie over één van deze aanrijdingen en heeft u deze kennis nog niet gedeeld met de politie? Neemt u dan contact op met de recherche van het district de Eilanden via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via M. 0800-7000.