Nu op de radio: Archipel bij nacht

Blauwe zone en eenrichtingsverkeer Dirksland

In het Eilanden Nieuws van dinsdag 27 september 2010 werd gemeld dat in Dirksland de voorbereidende werkzaamheden worden getroffen om begin 2011 de blauwe zone en eenrichtingsverkeer te laten ingaan. De werkzaamheden verlopen echter voorspoediger dan gedacht, waardoor de blauwe zone op 1 november 2010 in werking zal treden.

Blauwe zone en verkeerscirculatieplan
Vanaf 1 november 2010 verandert niet alleen de situatie voor wat betreft het parkeerbeleid in de kern van Dirksland. Ook de verkeersstromen worden anders, door een verplichte rijrichting. Vanaf 1 november geldt in Dirksland een eenrichtingsverkeer in het Achterdorp, de Palingstraat, Paulina van Weellaan, Ring, Voorstraat, Winterstraat, een gedeelte van de Secretarieweg en een gedeelte van de Zomerstraat.

Parkeerontheffing
Bewoners, woonachtig in het blauwe zone grensgebied, kunnen bij het gemeentehuis terecht voor het aanvragen van een parkeerontheffing. Deze parkeerontheffingen worden verstrekt voordat de blauwe zone officieel in gebruik wordt genomen.

Parkeerschijf
Tegen een kleine vergoeding (€ 0.65) kunt u op het gemeentehuis een parkeerschijf kopen. Met deze blauwe schijf kunt u drie uur parkeren in de blauwe zone.

Bon voor fout parkeren
De bijzonder opsporingsambtenaar schrijft een bon uit als uw auto zonder parkeerontheffing of blauwe schijf geparkeerd staat in de blauwe zone, of als de maximale parkeertijd van drie uren zijn verstreken. Niet onbelangrijk is te weten, dat u enkel en alleen mag parkeren in de parkeervakken en daar waar blauwe straatstenen zijn aangebracht. Daar waar geen blauwe straatstenen liggen mag niet geparkeerd worden. De blauwe lijnen zijn leidend. Als uw auto niet geparkeerd staat langs deze blauwe lijn, maar (gedeeltelijk) met voor- of achterbumper voor bijvoorbeeld een in- of uitrit, krijgt u eveneens een bekeuring.

Meer informatie
Op de website van de gemeente Dirksland (www.dirksland.nl) kunt u meer informatie vinden over de blauwe zone. Wat zijn de regels binnen het blauwe zone grensgebied? Wanneer loopt u het risico op een parkeerbon? U vindt deze informatie en meer door op de homepagina onder ‘snel naar' te kiezen voor de link Blauwe zone. 

Kijk hier voor een plattegrond met het overzicht van de blauwe zone.

Klik hier voor een overzicht van het verkeerscirculatieplan.