Boomerangkaarten in de strijd tegen Oud & Nieuw-vernielingen

logopolitieOud & Nieuw is een feest. Ga je slopen, dan verpest je het voor jezelf. Je gaat de cel in, betaalt de schade zelf en krijgt een strafblad. Dag carrière. Hou het dus leuk. Fijne jaarwisseling! Met deze tekst verstuurt Politie Rotterdam-Rijnmond dit jaar drie verschillende boomerangkaarten in een totaaloplage van 60.000 stuks.

Het Korps heeft deze kaarten ontwikkeld om de jonge doelgroep, die veelal de vernielingen pleegt, te bereiken.

Ludieke actie
Boomerangkaarten zijn gratis kaarten die verkrijgbaar zijn op o.a. scholen en in de horeca en tevens digitaal te versturen zijn. Veel jongeren maken gebruik van dit gratis middel. Met deze kaarten wil het Korps op een ludieke manier het signaal afgeven richting jongeren dat ze tijdens de jaarwisseling geen vernielingen tolereren.

Verspreiding
De kaarten worden verspreid in de horeca en op middelbare en MBO-scholen in de regio. Daarnaast delen buurtagenten de kaarten zelf uit op plaatsen waar veel jongeren samenkomen. Bovendien is van alle drie de kaarten een E-card beschikbaar op onze website www.politie-rijnmond.nl en op www.boomerang.nl.

Rustige jaarwisseling
De Politie doet er samen met Gemeente en Justitie alles aan om de periode rondom de jaarwisseling feestelijk en rustig te laten verlopen. Degenen die de feestvreugde verstoren, krijgen te maken met een harde aanpak. Ook geweld tegen politie en hulpverleners wordt niet geaccepteerd. Met een uitgebreid pakket aan maatregelen rondom de jaarwisseling moeten vernielingen en geweld voorkomen worden. Bewoners worden gevraagd alert te zijn en bij het zien van vandalisme 112 te bellen.