Bosseschool zet tablet in tegen pesten

Tijdens de landelijke week tegen het pesten op 26 februari 2014 presenteert het bedrijf Touch & Go op de Bosseschool in Middelharnis het nieuwste hulpmiddel in de strijd tegen het pesten; De Touch & Go Junior tablet. Ronald Zuidgeest, directeur Touch & Go vertelt: "Helaas is het probleem van pesten nog steeds van deze tijd en ligt het probleem vaak bij het in een te laat stadium constateren van een geval van pesten.

Touch & Go Junior is een nieuw product wat het pestprobleem op en rondom een school opspoort en in kaart brengt. Het mooie is dat het initiatief ontstaan is vanuit het idee van een 9-jarige jongen die hiermee naar mij toe kwam."

Feit is dat kinderen moeite hebben met het bespreken van hun pestprobleem met ouders, vrienden of vriendinnen en/of leerkrachten. Met de inzet van de tablet kunnen de kinderen op een speelse wijze vragen beantwoorden en gevoelens en/of problemen uiten die ze normaal gesproken face-to-face nooit zouden bespreken. "De ingegeven data komt terecht in een statistieken dashboard waarmee de leerkracht direct kan inzien wat het probleem in zijn of haar klas is, en kan hier vervolgens adequaat op inspelen. De opzet van het geheel is speels gehouden om het laagdrempelig te houden en makkelijk te maken voor iedereen." Aldus Zuidgeest.

De Bosseschool in Middelharnis heeft de primeur en zal als eerste school in Nederland de tablet als middel tegen het pesten gaan inzetten. Samen met een team van leerkrachten en een kinderpsycholoog heeft Touch & Go onder leiding van schooldirecteur Bert Kraaijenbrink de vragenlijst ontwikkeld.

De presentatie, welke op 26 februari 2014 op de Bosseschool in Middelharnis zal plaatsvinden, valt in de landelijke week tegen het pesten en zal omlijst worden met feestelijke activiteiten waaronder een ballonnenwedstrijd. Naast de grote landelijke media zal de burgemeester van Goeree-Overflakkee, mevrouw Ada Grootenboer- Dubbelman aanwezig zijn en is staatssecretaris Sander Dekker uitgenodigd de lancering bij te wonen.

Voor meer informatie kijkt u op www.touchengo.nl.

DeltaFiber