Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Bouwrijp maken Handelskade kan doorgaan

In januari 2008 is begonnen met de ontwikkeling van de Handelskade in Oude-Tonge. De eerste werkzaamheden bestaan uit het bouwrijp maken van de grond. Door een advocaat van een inwoner uit de gemeente Oostflakkee is een verzoek ingediend bij de Rechtbank om de werkzaamheden stil te leggen. De rechter heeft dit verzoek afgewezen.

De advocaat van een inwoner uit de gemeente Oostflakkee heeft in eerste instantie bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Oostflakkee een verzoek ingediend om de werkzaamheden stil te leggen. Als reden werd opgegeven dat de werkzaamheden juridisch gezien gelijk zouden staan aan bouwen zonder bouwvergunning. Het college wees dat verzoek af, omdat het bouwrijp maken niet hetzelfde is als bouwen.

Tegen de afwijzing van het college van Burgemeester en Wethouders diende de advocaat een bezwaarschrift in bij de Rechtbank met het verzoek om de werkzaamheden stil te leggen. Tevens gaf hij bij de Rechtbank aan dat het bouwrijp maken van de grond in strijd zou zijn met het bestemmingsplan. De rechter heeft het verzoek om de bouw stil te leggen geweigerd. De rechter is van mening dat er geen bouwvergunning nodig is voor het bouwrijp maken van de Handelskade en dat er geen sprake is van strijd met het bestemmingsplan. Het bouwrijp maken van de Handelskade kan dus doorgaan.

Werkzaamheden
Momenteel wordt circa 20.000 m3 grond ontgraven en afgevoerd. Vervolgens wordt het laatste gedeelte van de riolering van Waterryck Suijssenwaerde aangelegd. Dit gebeurt ter hoogte van Crispijn en camping Oude-Tonge tot en met het parkeerterrein naast de camping. Na de aanleg van de riolering wordt op het aangebrachte riooltracé de definitieve rijbaan van de Handelskade bestraat. Het terrein is gedurende de werkzaamheden afgezet met hekken en er is tijdelijke verlichting aangebracht om de veiligheid te waarborgen. De bouwrijpactiviteiten zullen tot circa eind maart 2008 duren. 

Voorlopige voorziening
Momenteel loopt nog een voorlopige voorziening die op 15 januari 2008 door de Raad van State is toegewezen in het kader van de bestemmingsplanprocedure. Hoewel het bouwrijp maken van de grond mag doorgaan, kan de bouwvergunning Handelskade daarom (nog) niet worden verleend.