Brandweer steekt reddingsbrigade helpende hand toe

Foto

Zaterdagmiddag 6 september 2008 omstreeks 18:00 uur werd de Ouddorpse brandweer opgeroepen voor een hulpverlening op het strand. Ter plaatse aangekomen vonden de brandweerlieden hun collega's van de reddingsbrigade in een benarde positie. De collega's waren namelijk bij het uit het water nemen van een reddingboot met hun Unimog vast komen te zitten.

Door het snel opkomende water stond de Unimog binnen korte tijd tot aan de koplampen onder water. Ondanks het loskoppelen van de trailer kon de Unimog er niet op eigen kracht uitkomen. De Ouddorpse brandweer wist met behulp van de met een lier uitgeruste terreinwagen (BM 71.1) de reddingsbrigade de helpende hand te bieden waarna de Unimog binnen enkele ogenblikken weer op het droge stond. Daarna werd ook de trailer met de reddingboot uit zee gehaald.

Brandweer steekt reddingbrigade helpende hand toe

In korte tijd heeft de BM 71.1 bewezen een zeer waardevol voertuig te zijn voor de Ouddorpse brandweer. Enkele weken geleden bewees het voertuig zijn dienst al bij het redden van een tweetal personen uit het drijfzand.