Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Brouwerij Solaes wint de Beerwulf Brouwerij Verkiezing

Foto

Bierbrouwerij Solaes uit Sommelsdijk is de grote winnaar van de Beerwulf Brouwerij Verkiezingen. Ze mochten dinsdagmiddag 29 mei 2018 een prachtige beker in ontvangst nemen.

In Nederland zijn maar liefst 520 brouwerijen en dit aantal blijft oplopen. Begin 2018 startte bierwebshop Beerwulf in samenwerking met De Persgroep de zoektocht naar de meest bijzondere brouwerij van Nederland. Het werd een zoektocht als nooit te voren en naast de mening van Nederland, werden de bieren ook beoordeeld door een vakkundige jury.

Nadat heel Nederland eerst haar 12 favoriete provincie winnaars koos, hebben de provinciewinnaars de afgelopen maanden hun best gedaan om zoveel mogelijk stemmen te vergaren. Deze stemmen van het publiek telden voor 50% mee. Daaruit bleken brouwerij De Roos, Solaes en Lindeboom de favoriet te zijn. De andere 50% van de uitslag werd bepaald door een vakkundige jury. Iedere brouwer kreeg de kans 3 bieren in te zenden om door de jury te laten scoren op kwaliteit, smaak en stijl. Uit de beoordelingen van de jury kwamen Oersoep, Grutte Pier en brouwerij Solaes als winnaars naar voren.

Solaes eindigde zowel bij de publieksstemmen als bij de juryproeverij in de top 3. Een meer dan terechte winnaar dus. De tweede plek was voor Museumbrouwerij de Roos uit Hilvarenbeek. Op nummer drie eindigde Brouwerij Lindeboom.

Meer bekendheid
Door het in het leven roepen van deze verkiezing wil Beerwulf kleine regionale brouwerijen meer bekendheid bij het grote publiek geven. Deze verkiezing en haar bijzondere winnaars, bewijzen volgens hen dan ook maar weer hoe uniek en inspirerend de verhalen van de brouwers zijn en hoe divers het brouwerslandschap in Nederland is.

(bron: Bierista)