Brouwersdam krijgt eigen Food Truck Festival

Foto

Op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 juni 2016 organiseert Inspiratiecentrum Grevelingen in samenwerking met een aantal lokale ondernemers de eerste editie van 'Smaak aan Zee'. Dit nieuwe Food Truck Festival op de Brouwersdam biedt naast een diversiteit aan foodtrucks ook livemuziek en interessante workshops.

Food, Music and more
Food Truck Festivals zijn razend populair, het is een concept dat werkt voor een uiteenlopende doelgroep. Lekker eten en drinken, nieuwe gerechten en drankjes proberen, een relaxte sfeer met fijne plaatjes en livemuziek. Begin 2016 besloot de organisatie een eigen food truck festival te gaan organiseren op de Brouwersdam. Een unieke locatie op de grens van Zeeland en Zuid-Holland. Bij een succes is het dan ook zeker de bedoeling om het festival jaarlijks te organiseren.De organisatie schat in dat er bij de eerste editie ongeveer 7.500 bezoekers op het evenement zullen afkomen.

Tijdens het festival zijn er ongeveer 30 foodtrucks waar bezoekers verschillende specialiteiten kunnen proeven, van Aziatische sushi tot Amerikaanse hamburgers, lokale friet en natuurlijk ontbreken de oesters niet. Daarnaast is er ook een entertainmentprogramma voor de hele familie, er is een draaimolen, er zijn verschillende workshops te volgen en er is een 26 meter hoge uitkijktoren met uitzicht over de Noordzee en het Grevelingenmeer. Speciaal voor kinderen is er ook een kidscorner ingericht waar ze kosteloos kunnen spelen en knutselen.

No Waste
Smaak aan Zee streeft naar het ‘no-waste' principe. Zo zijn er drie pijlers: minimaliseren van afval, voedselverspilling en energieverbruik. Hieronder valt het recyclen van de bier-, wijn- en frisglazen, het gebruik van duurzame producten en wordt er in de kidscorner geknutseld met hergebruikte materialen.

Smaak aan Zee
Het festival start op vrijdagmiddag 19 juni, iedereen uit de omgeving is welkom om de grootste en gezelligste vrijdagmiddagborrel voor ondernemers van de eilanden bij te wonen. Op zaterdag 18 juni staat het festival in het teken van livemuziek. Op zondag 19 juni zijn er veel summer-vibes op het festivalterrein.

Openingstijden
Vrijdag 17 juni van 16:00 tot 23:00 uur.
Zaterdag 18 juni van 11:00 tot 23:00 uur.
Zondag 19 juni van 11:00 tot 21:00 uur.
Bezoekers kunnen gratis parkeren op de Brouwersdam aan de Noordzeezijde. Er is geen entree. Op www.smaakaanzee.nl vindt u alle informatie over dit festival.

DeltaFiber