Brugklasleerlingen bezoeken de Verkeersmarkt

Op dinsdag 15 oktober en woensdag 16 oktober 2013 bezochten brugklasleerlingen van het Edudelta College en de CSG Prins Maurits de Verkeersveiligheidsmarkt Goeree-Overflakkee. Rondom en in Recreatiecentrum De Staver organiseerden verschillende organisaties diverse activiteiten. Deze activiteiten maken leerlingen bewust van de gevaren die zij kunnen lopen in het verkeer. De nadruk lag hierbij op "zelf ervaren" en het eigen verkeersgedrag.

De leerlingen konden hun verkeerskennis testen in een "ren-je-rot-quiz". Met een zogenaamde Rausch-bril legden zij een dronkenmans-parcours af. Het Nederlands Instituut Verkeersveiligheid (NIV) gaf een demonstratie van de remweg van een auto. De politie en busmaatschappij Arriva gaven ook voorlichting over de veiligheid in het verkeer.

Voorlichting opvallend landbouwverkeer
Nieuw dit jaar was de voorlichting over opvallend landbouwverkeer door leerlingen van de agrarische mbo-opleiding van het Edudelta College. Onder begeleiding van een docent lieten de jonge chauffeurs van deze voertuigen leerlingen ervaren waarom zij afstand moeten houden van grote voertuigen. De chauffeurs maakten leerlingen bewust van wat een chauffeur van een groot voertuig wel en niet kan zien.

Structureel verkeersonderwijs
Door leerlingen in elk leerjaar een of twee modules verkeersveiligheid aan te bieden, wordt verkeersonderwijs een structureel onderdeel van het voortgezet onderwijs. Het doel hiervan is het terugbrengen van het aantal verkeersslachtoffers onder jongeren. In 2009 wonnen de scholen op Goeree-Overflakkee de Totally Traffic Award vanwege het jaarlijks uitvoeren van diverse verkeersveiligheidsactiviteiten in meerdere leerjaren.

Meer informatie
Meer informatie over het project "Verkeersmarkt Voortgezet Onderwijs" en andere activiteiten van de RPV Goeree-Overflakkee vindt u op www.goeree-overflakkee.nl en via Twitter onder RPV_GO. U kunt ook contact opnemen met Meriam van Balen, Secretaris Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid en Coördinator Verkeersveiligheid G-O, via m.vanbalen@goeree-overflakkee.nl of het telefoonnummer 14 0187.