Nu op de radio: Koffie met...

Buitengewoon opsporingsambtenaar actief in Dirksland

Foto

Sinds 1 november 2010 heeft Dirksland een blauwe zone en geldt in de kern van het dorp een verplichte rijrichting. Mevrouw M. Spruit is aangesteld als BOA (buitengewoon opsporingsambtenaar). Vanaf 1 november 2010 controleert zij in de gemeente Dirksland of bestuurders zich houden aan de gewijzigde situatie.

Regels binnen de blauwe zone
In de blauwe zone mag alleen worden geparkeerd langs de blauwe lijnen en met een goed zichtbare parkeerschijf. In de blauwe zone gelden de volgende regels:

  • De maximale parkeerduur bedraagt 3 uur met een parkeerschijf.
  • Het gebruik van een parkeerschijf is verplicht, met uitzondering van houders van een parkeerontheffing.
  • De blauwe zone geldt dagelijks van 7:00 tot 19:00 uur, met uitzondering van het weekend.
  • Bewoners met een gehandicaptenparkeerplaats hoeven geen parkeerontheffing of een parkeerschijf te gebruiken op de eigen parkeerplaats.

Bon voor fout parkeren
De buitengewoon opsporingsambtenaar schrijft een bon uit als uw auto zonder parkeerontheffing of blauwe schijf geparkeerd staat in de blauwe zone, of als de maximale parkeertijd van drie uren zijn verstreken. Niet onbelangrijk is te weten, dat u enkel en alleen mag parkeren in de parkeervakken en daar waar blauwe straatstenen zijn aangebracht. Daar waar geen blauwe straatstenen liggen mag niet geparkeerd worden. De blauwe lijnen zijn leidend. Als uw auto niet geparkeerd staat langs deze blauwe lijn, maar (gedeeltelijk) met voor- of achterbumper voor bijvoorbeeld een in- of uitrit, krijgt u eveneens een bekeuring. Daarnaast schrijft de BOA bonnen uit voor hinderlijk geparkeerde auto's, auto's die een gevaar vormen voor het milieu door bijvoorbeeld olie lekkage, het negeren van de verplichte rijrichting en andere constateerbare misstanden.

Parkeerontheffing en parkeerschijf
Bewoners, woonachtig in het blauwe zone grensgebied, kunnen bij het gemeentehuis terecht voor het aanvragen van een parkeerontheffing. Tegen een kleine vergoeding (€ 0,65) kunt u op het gemeentehuis een parkeerschijf kopen.

Meer informatie
Op de website van de gemeente Dirksland (www.dirksland.nl) kunt u meer informatie vinden over de blauwe zone.