Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Burgemeester Stoop vraagt uw mening

In week 44 - 2008 ontvangt elk huishouden in de gemeente Dirksland een persoonlijke uitnodiging van burgemeester S. Stoop, om deel te nemen aan het visiedebat op dinsdagavond 4 november 2008 in Verenigingsgebouw De Schakel te Dirksland.

Toekomstvisie gemeente Dirksland
De gemeente Dirksland is gestart met de ontwikkeling van een toekomstvisie. In samenwerking met adviesbureau Rothuizen van Doorn 't Hooft (RDH) wordt op een interactieve manier de meningen en wensen van bestuurders, bedrijfsleven en burgers verwerkt.

Deze visie is een handreiking voor het ontwikkelen van (nieuw) beleid op uiteenlopende vlakken. Ook de andere gemeenten op Goeree-Overflakkee werken aan een toekomstvisie. Deze visies leveren gezamenlijk input voor de ruimtelijke structuurvisie Goeree-Overflakkee. Daarnaast benut ook de provincie Zuid-Holland de uitkomsten voor het opstellen van de provinciale structuurvisie.

Visiedebat
Het visiedebat is een vervolg op eerdere groepsdiscussies met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en een werkconferentie met de raadsleden. Met de informatie die uit deze bijeenkomsten verkregen is, heeft RDH een twintigtal pittige stellingen voor u geformuleerd. Tijdens het visiedebat krijgt u de kans om hierop te reageren. Hoe ziet uw gemeente er over twintig jaar uit? Welke voorzieningen zijn er dan nodig? Heeft Dirksland nog een ziekenhuis in 2020? Door het gebruik van elektronische stemkastjes is het mogelijk om kort na iedere stemronde de resultaten te projecteren. Hierover wordt met elkaar gediscussieerd. Het spreekt voor zich dat uw keuzes anoniem worden verwerkt.

Maak gebruik van deze uitnodiging
U krijgt nu de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de toekomst(visie) van de gemeente Dirksland. Deel uw mening met ons en meldt u aan. Stuur de antwoordkaart voor 31 oktober 2008 terug en laat op 4 november weten hoe u denkt over de toekomst van de gemeente Dirksland. Het programma start om 19:30 uur in Verenigingsgebouw De Schakel in Dirksland, inloop vanaf 19:00 uur.