Buutegeweun gaat door maar zonder de Markthal

De coöperatie Buutegeweun waarin meer dan 30 streekproducenten samenwerken gaat onverminderd door om de streekproducten van Goeree-Overflakkee op de kaart te zetten. De verkoop in de Markthal in Rotterdam is echter beëindigd.

Buutegeweun B.V. staakte halverwege de maand december 2014 haar verkoopactiviteiten in de Markthal in Rotterdam. De tegenvallende opbrengst stond niet in verhouding met de kosten. Het definitief beëindigen van de verkoop in de Markthal wordt door het bestuur van de coöperatie betreurd: "Een trouwe groep klanten wist de verse producten rechtstreeks van het land en uit de zee te waarderen, maar het overgrote deel van de bezoekers in de Markthal is toerist en deze kopen gewoon te weinig", aldus het bestuur van de coöperatie.

Coöperatief besluit
Afgelopen week vond de algemene ledenvergadering plaats met de leden van de coöperatie Buutegeweun en de aandeelhouders van de verkooporganisatie Buutegeweun B.V. Tijdens deze vergadering bleek, dat alle leden het unaniem eens waren, dat er helaas geen andere weg is dan het faillissement van Buutegeweun B.V., die de verkoop via de Markthal exploiteerde, aan te vragen. "Het besluit valt het bestuur en de leden zwaar", zegt Hanneke de Baar, voorzitter van de coöperatie. "Het idee om met elkaar onze producten van het eiland te verkopen in de schitterende Markthal gaf ons energie en iets om trots op te zijn. Helaas was het van korte duur. Desalniettemin heeft de Markthal ons ook iets gebracht: meer dan 30 boeren, tuinders, telers, vissers en producenten van Goeree-Overflakkee kennen elkaar nu, werken samen en zijn verenigd in een coöperatie. Dat is uniek en iets om trots op te zijn!"

Promotie
In de algemene ledenvergadering van coöperatie Buutegeweun werd unaniem besloten dat de leden de coöperatieve samenwerking voortzetten. De ondernemers dragen de prille samenwerking een warm hart toe en zien kansen om buiten de Markthal om hun streekproducten gezamenlijk te promoten. Op korte termijn buigen de streekproducenten zich over de wijze waarop deze promotie vorm zal krijgen. De interesse in verse producten van Goeree-Overflakkee is namelijk groot. "Na het stoppen in De Markthal hebben we heel veel serieuze aanvragen ontvangen om producten te leveren of samen te werken." aldus De Baar.