Nu op de radio: Archipel bij nacht

Cadeautje voor bezoekers met een afgedankt apparaatje

Foto

Kinderboerderijen met een Wecycle-inleverbak vieren komende week de Nationale Recycleweek. Bezoekers kunnen hier het hele jaar kleine oude apparaatjes inleveren maar tijdens deze week levert die krultang, staafmixer of oude mobiel ook nog een leuke mini zoekpuzzel op (op=op). De gratis zoekpuzzel is een leuk geheugensteuntje voor jong en oud om alle e-waste altijd te recyclen. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.

In 2019 heeft Wecycle met ruim 170 kinderboerderijen 47.000 kleine apparaten ingezameld die vanuit een maatschappelijke sponsoring de boerderijen hiermee financieel ondersteunt.

Gemeente Goeree-Overflakkee doet ook mee aan de Nationale Recycleweek (12 - 18 oktober). Snelle inleveraars van afgedankte apparaten en lampen (e-waste) ontvangen bij de gemeentelijke milieustraat een gratis Wecycle Recycle puzzel (500 stukjes) maar wees er snel bij want op=op.

Elke kinderboerderij in Nederland kan inleverpunt worden waar bezoekers gratis afgedankte kleine elektrische apparaten kunnen inleveren. Als dank voor deze inzet ontvangt de kinderboerderij van Wecycle jaarlijks een sponsorbijdrage van €250,-. Dit bedrag kan de boerderij naar eigen inzicht besteden.

Kijk voor meer informatie op wecycle.nl.