Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

CBS Albert Schweitzer viert feestelijke start van het schooljaar

Foto

CBS Albert Schweitzer in Stad aan 't Haringvliet heeft het nieuwe schooljaar op een feestelijke wijze ingeluid met een 'meet, greet & eat' evenement voor leerlingen, ouders en leerkrachten.

Op de middag van vrijdag 25 augustus 2023 bruiste het rondom de Albert Schweitzerschool van gezelligheid. Een pizzabus, een meesterlijke barbecue, een patatkraam, Brandstof koffie en 't ijsbakkie vulden de straten met heerlijke geuren en smaken.

Op het schoolplein konden leerlingen deelnemen aan diverse activiteiten, waaronder het laten zetten van glittertattoos, schminken, balloncreaties en een open podium waar kinderen hun talenten konden laten zien. Het leerkrachtenteam opende het schooljaar met een speciaal 'aftelmoment'.

Dit alles had als doel om een gezellige sfeer te creëren en om ontmoetingen te stimuleren. Daarnaast stond het goede doel centraal, met aandacht voor oud-leerling Beaudine Godrie, die zich inzet voor de stichting 'De Vrienden van Carmen'. Ze is te volgen op sociale media samen met haar familie onder de naam 'Flakkeese strijders / rijders'.

Met deze feestelijke opening en de aansluitende startgesprekken met ouders, leerlingen en leerkrachten wil de school de boodschap uitdragen dat ze gelijkwaardigheid, gedeelde verantwoordelijkheid en gemeenschapszin hoog in het vaandel draagt.