Nu op de radio: Archipel bij nacht

CDA brengt bezoek aan de Grevelingen

Maandagmiddag 14 februari 2011 brengt een CDA delegatie, bestaande uit staatssecretaris Joop Atsma, Tweede Kamerlid Ad Koppejan en Statenleden Hans Démoed en Marco Heemskerk, een bezoek aan de Grevelingen. Tijdens het werkbezoek wordt gesproken over actuele onderwerpen als waterkwaliteit, natuur, recreatie en duurzame energie.

Het werkbezoek gaat om 14:00 uur van start in Ouddorp waar het gezelschap wordt ontvangen door Marike van Lier Lels, voorzitter van de bestuurscommissie MIRT Grevelingen. Deze commissie onderzoekt samen met het Rijk en de regionale overheden hoe het water en de omgeving van de Grevelingen in alle opzichten gezonder, fraaier en sterker kunnen worden. Verschillende sprekers zullen uitleg geven over dit onderzoek.

Tijdens het tweede deel van het werkbezoek wordt aandacht besteed aan de ontwikkelingen op het gebied van recreatie, natuur en ruimtelijke ordening. Vanaf 15:50 uur maakt het gezelschap een korte rondrit door de omgeving waarbij onder andere de locatie Middelplaathaven wordt bezocht. Op deze locatie komt de toekomst van de Brouwersdam uitgebreid aan bod en worden de plannen voor de "Duurzame jachthaven van de toekomst" toegelicht. De bustour eindigt om 16:30 uur bij Marina Port Zélande in Ouddorp.