Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

CDA Goeree-Overflakkee trekt de wijken in

Foto

Op zaterdag 2 maart 2024 bezocht het lokale CDA-team Den Bommel, het pittoresk dorpje dat bekend staat om zijn ruimte en rust, met een bloeiend verenigingsleven en sterke saamhorigheid.

De dorpentour begon met een ontbijt bij Bakkerij Wolfert, een centrale winkelvoorziening in het dorp. Vervolgens nam het CDA-team een kijkje bij de gerealiseerde gebiedsontwikkeling van de Voorstraat en het Kaaiplein. Onder begeleiding van LiVastGo Makelaardij bezochten ze het project Meinsterstaete I en II aan de Voorstraat, waar bestaande panden worden opgeknapt en vernieuwd tot betaalbare appartementen.

In verenigingsgebouw Bij de Bron werden koffie, thee en lekkernijen geserveerd door de plaatselijke Hervormde Gemeente. Tijdens gesprekken met het Oranjecomité Den Bommel, de Ondernemersvereniging Den Bommel en de Dorpsraad Den Bommel-Zuidzijde kwamen de inzet en uitdagingen van deze organisaties voor de leefbaarheid van het dorp ter sprake. Ook werd gesproken over het plan Bommelerbosch, een nieuwe groene woonwijk met circa 230 woningen.

De dorpentour eindigde bij de Christelijke Jenaplanschool 't Kompas in Den Bommel. Het CDA werd enthousiast ontvangen en kreeg een rondleiding van teamleden en betrokken ouders over de basisschool en het onderwijsconcept. De kinderen gaven vervolgens een persoonlijke tour door hun school, die de bezoekers een goed beeld gaf van hoe ze samen leren en groeien.