Cees Flikweert is Vrijwilliger van het jaar 2011

De gemeente Goedereede organiseerde op vrijdag 18 maart en zaterdag 19 maart 2011 verschillende activiteiten. Deze activiteiten stonden in het kader van de landelijke actie NL DOET. Op deze dagen werden de vrijwilligers in het zonnetje gezet. De heer Cees Flikweert van EHBO Nederland, vereniging Ouddorp, is gekozen tot ‘Vrijwilliger van het jaar 2011' van de gemeente Goedereede.

De raadsleden en de medewerkers van de gemeente voerden vrijdag diverse ‘vrijwilligersklussen' uit. Burgemeester G.J. van de Velde-de Wilde schonk koffie voor de ouderen in Woonstede ‘Het Spectrum' in Stellendam. Bij de Martinuskapel in Ouddorp werden een boom en een struik weggehaald. Het kruiwerk van molen ‘De Windvang' in Goedereede is gesmeerd en de molenzeilen zijn opgelapt. De kantine van voetbalvereniging ‘WFB' werd rolstoeltoegankelijk gemaakt en de boeiboorden van CBS Eben Haëzer werden schoongemaakt. Ook werd er geholpen bij een high tea die buurtvereniging 't Hôôd organiseerde voor de inwoners van Goedereede Havenhoofd.

Op vrijdagavond verzorgde het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht ‘Bereden Wapens' (FKKLBW) voor alle vrijwilligers uit de gemeente een goodwillconcert. Het orkest is het enige fulltime professionele militaire fanfareorkest ter wereld. De FKKLBW vroeg voor het verzorgen van het goodwillconcert een financiële bijdrage voor een lokaal goed doel. Namens de gemeente Goedereede schonk wethouder P. Feller een bedrag van € 3.000,- aan muziekschool ‘De Deltastreek'. Muziekschool ‘De Deltastreek' leidt musici op die actief zijn in de muziekverenigingen in de gemeente Goedereede.

Ook werd de ‘Vrijwilliger van het jaar 2011' van de gemeente Goedereede bekend gemaakt. Uit de vijf genomineerden kozen de aanwezigen de heer Cees Flikweert van EHBO Nederland, vereniging Ouddorp. Hij verdiende met zijn titel een waardebon van Port Zélande. De EHBO ontving een cheque van € 500,- van de Rabobank Goeree-Overflakkee en een cheque van € 500,- van het Eilanden Nieuws.

De andere vier genomineerden waren: Sylvia Boulassouak-van de Ree van Scouting Goedereede, Marloes Struijk-van der Bas van sportvereniging ‘De Kriekel', Mineke Grinwis-Tanis van het Rode Kruis in Ouddorp en Cees Lokker van het Koninklijke Fanfare Apollo. Zij ontvingen een mooie bos bloemen van wethouder Feller.

Op zaterdag 19 maart 2011 verzorgden musici van het FKKLBW drie workshops voor leden van de plaatselijke muziekverenigingen. ‘s Middags verzorgden de muzikanten van de lokale muziekverenigingen uitvoeringen in zorgcentrum ‘De Vliedberg' in Ouddorp, Woonstede ‘Het Spectrum' in Stellendam, het Torenmuseum in Goedereede en christelijke basisschool Eben Haëzer in Goedereede Havenhoofd.