Column: Het gepimpte Golfje

columnTerwijl mijn vrouw winkelt, zit ik meestal buiten op een bankje te wachten. Op die manier zie je nog eens wat van de wereld. Ik zat nog geen vijf minuten tegenover een parkeerterrein in Middelharnis toen het vermaak zich al aandiende.

Vanuit de verte hoorde ik een auto met sportuitlaat naderen. Wie denkt dat een sportuitlaat per definitie onder een sportauto zit, heeft het mis. Vaak worden ze gemonteerd onder aftandse Golfjes. Het oor wil immers ook wat, zo is blijkbaar de gedachte. Mijn voorgevoel klopte. Met veel geraas kwam een gepimpte Volkswagen Golf de hoek om gereden. Spoilers, verlaagd en opvallende koplampunits. Achter het stuur zat een puisterig jongmens met een petje op. In gedachte noemde ik hem Johnny. De onvermijdelijke Anita zat naast hem: blond, met een laag uitgesneden topje. Of Johnny van plan was te parkeren, bleef aanvankelijk onduidelijk. Nadat hij met veel remmen en gasgeven een paar rondjes om het parkeerterrein had gereden, kwam er een plaatsje vrij. In zijn haast om de parkeerplaats in te nemen zag Johnny niet dat de toegang tot het terrein een schuin oplopende stoep had. Het resultaat was een uitlaat die hoorbaar over de grond schuurde. De ergernis viel van het gezicht van Johnny af te lezen. Heftig gebaarde hij naar Anita. Die stapte uit en liep gelaten naar de vrije parkeerplaats. Blijkbaar moest ze voorkomen dat een ander zijn auto daar parkeerde. Ondertussen reed Johnny voorzichtig achteruit en probeerde hij het opnieuw. Ditmaal benaderde hij het oplopende stoepje schuin en dat bleek te werken. Door ervaring wijs geworden, dacht ik. Toch niet echt handig in gebruik, zo'n sportuitlaat in combinatie met een verlaagde vering.

Ik ben benieuwd welke liefhebberij het eerst uit het leven van Johnny zal verdwijnen, de Golf of Anita. Ik vermoed de laatste.

Door Koen Vugs