De Flipjes genomineerd voor leukste uitje

Wat wordt het 'Leukste uitje van Nederland' van 2014? Leden van de ANWB kunnen vanaf maandag 20 januari 2014 hun stem uit brengen. Voor de uitjes in Zuid-Holland is speeltuin de Flipjes in Ouddorp genomineerd.

Al eerder hebben de leden hun favoriete uitje per provincie voorgedragen. Uit duizenden reacties zijn top 10's van leukste uitjes per provincie samengesteld. Voor de landelijke verkiezing van het "Leukste uitje van Nederland" selecteerde de ANWB 26 uitjes. Deze uitjes ontvangen jaarlijks meer dan 450.000 bezoekers en hebben een landelijke uitstraling en bekendheid. Tot 1 maart kunnen leden via www.landvananwb.nl op alle uitjes, zowel de landelijke als de provinciale,stemmen.

De top 10 genomineerde uitjes in Zuid-Holland zijn (in willekeurige volgorde):

  1. Boerderij 't Geertje, Zoeterwoude
  2. Familiepark Drievliet, Den Haag
  3. Futureland, Maasvlakte Rotterdam
  4. Miniworld Rotterdam, Rotterdam
  5. Museum Beelden aan Zee, Den Haag
  6. Naturalis, Leiden
  7. Plaswijckpark, Rotterdam
  8. Speeltuin de Flipjes, Ouddorp
  9. Vlinders aan de Vliet, Leidschendam
  10. Vogelpark Avifauna, Alphen aan den Rijn

Attractiepark Duinrell, Diergaarde Blijdorp en Madurodam doen mee aan de landelijke verkiezing.

De ANWB organiseert in 2014 voor de vierde keer de verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland'. Vorig jaar won Dierenpark GaiaZOO in Kerkrade de prijs het ‘Leukste Uitje van Nederland'. Miniworld uit Rotterdam ontving voor de tweede keer de prijs van het ‘Leukste uitje van de provincie Zuid-Holland'.

De winnende uitjes worden op maandag 14 april 2014 bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst bij het ANWB-hoofdkantoor in Den Haag.