De Fort Express rijdt

Foto

Tijdens de Omloop van Flakkee 2015, is vanuit Fort Prins Frederik in Ooltgensplaat de Fort Express in gebruik genomen. Bezoekers die zaterdag 22 augustus op de verzorgingsplaats kwamen om de lopers van de jaarlijkse wandeltocht aan te moedigen, konden gratis een proefrit door Ooltgensplaat meemaken.

Het treintje zal historische ritten in de omgeving gaan maken en beschikbaar zijn voor allerlei activiteiten. Ook zullen er arrangementen gemaakt worden in samenhang met de nieuwe veerpont de Waterpoort en Sluishaven of anders bekend als de Galathese Haven.

Tijdens de Open Monumenten dagen op zaterdag 12 en zondag 13 september, zal de trein een verbinding vormen tussen de activiteiten in het dorp Ooltgensplaat en die op het Fort. Hier is dan onder andere een expositie van de werken van Mel Dale die de Oude Ambachten uitbeelden en de beschermheer Freek van het Fort zal in kledendracht rondleidingen verzorgen.

De bedoeling is dat de trein regelmatig te zien zal zijn op het oostelijk deel van Goeree-Overflakkee zoals bij het evenement Spirit op 19 en 20 september op het Fort Prins Frederik en bij Halloween en de Nacht van de Nacht. Het treintje is ook te boeken voor verjaardagen, bruiloften en andere gelegenheden. Informatie kan men vragen via info@fortprinsfrederik.nl of info@kchpromotie.eu.