De Grote Rekendag

OBS de Westhoek in Ouddorp deed mee aan de nationale 'Grote Rekendag' 2014. Tijdens deze dag hebben ze op OBS de Westhoek woensdag 2 april een hele ochtend mogen rekenen in elke groep. De leerlingen begonnen de dag met het maken van een levende grafiek, de kinderen van de groepen 1 t/m 4 mochten kiezen welk fruit ze het lekkerst vonden, de aardbeien waren veruit het populairst. Dat was later op de levende staafgrafiek af te lezen.

De kinderen van de groep 5 t/m 8 moesten bij het bordje gaan staan bij hoeveel fruit per week ze ongeveer eten. De meeste kinderen stonden bij het bordje 9. Je moest ook bij het bordje 9 gaan staan als je meer als 9 stuks fruit eet per week.

Na de opening ging iedere klas verder met het thema 'de klas in beeld'. Maar de grafieken kwamen in iedere groep op verschillende manieren weer terug. Samen hebben de kinderen allerlei dingen over de klas en elkaar ontdekt, en hoe je dit eigenlijk heel makkelijk kunt aflezen als je het allemaal in een grafiek zet. Een zeer geslaagde dag waarin ze met elkaar veel geleerd hebben.

DeltaFiber