De heer De Ruiter ontvangt zilveren gemeentepenning

Foto

De heer J.J. de Ruiter uit Middelharnis ontving op vrijdagavond 6 februari 2015 een gemeentepenning in zilver. Tijdens zijn afscheidsreceptie bij Wijkcentrum Middelharnis kreeg hij deze onderscheiding uitgereikt van wethouder Gerrit de Jong. De heer De Ruiter is een vrijwilliger pur sang.

Zo was hij van 1962 tot 1981 vrijwilliger bij Supportersvereniging Flakkee, waar hij de functies van wedstrijdsecretaris, scheidsrechter en juniorenleider vervulde. Van 1980 tot 1989 heeft hij kantinediensten gedraaid bij de korfbalvereniging Good Luck in Middelharnis. Ook was de heer De Ruiter vanaf 1983 vrijwilliger bij het Verzorgingstehuis De Samaritaan. Hij repareerde de rolstoelen en rollators en verzorgde het videowerk. Ook was hij jarenlang actief voor tafeltje-dekje. Vanaf 2003 tot heden is de heer De Ruiter vrijwilliger bij wijkcentrum Middelharnis. Hij was hier beheerder en gastheer, en zorgde ook voor het onderhoud van het gebouw. De heer De Ruiter is vanwege zijn gezondheid genoodzaakt te stoppen als vrijwilliger bij de diverse instanties.

Wethouder De Jong gaf in zijn toespraak aan dat mensen zoals de heer De Ruiter onmisbaar zijn in de samenleving. Zij dragen bij aan sociale cohesie, aan gemeenschapsvorming, kortom aan een betrokken samenleving.