Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

De Klepperstee en Goedereede tekenen overeenkomst

Foto

Op vrijdag 11 juni 2010 ondertekenden Recreatiepark De Klepperstee in Ouddorp en de gemeente Goedereede een overeenkomst. Door de overeenkomst is De Klepperstee in staat om een kwaliteitsslag te maken. Er worden namelijk circa 400 verblijfseenheden verplaatst naar het zogenaamde verplaatsingsgebied. Hierdoor wordt de druk van de recreatie op het zandwallengebied verminderd. De gemeenteraad van Goedereede stelde het bestemmingsplan op 17 juni 2010 vast.

Wethouder Tollenaar en de heer Den Hollander van De Klepperstee ondertekenden de overeenkomst, die een kwaliteitsimpuls betekent voor de recreatie in de gemeente Goedereede. Den Hollander, directeur van het park, heeft lang gewacht op deze ontwikkeling: "Ik ben blij met het bestemmingsplan. Daardoor kan het verplaatsingsgebied eindelijk gerealiseerd worden".

Wethouder Tollenaar heeft waardering voor het doorzettingsvermogen van Den Hollander, omdat het plan een lange voorgeschiedenis kent: "Het bestemmingsplan heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar er wordt nu opnieuw een belangrijke stap gezet voor het toerisme in onze gemeente".

Het bestemmingsplan werd tijdens de raadsvergadering van donderdag 17 juni 2010 vastgesteld. De kwaliteitsslag kan daarmee van start gaan.