De scholen zijn weer begonnen

Het zal u niet zijn ontgaan: de scholen zijn eind augustus 2010 weer begonnen. Dat betekent dat er plotseling weer veel kinderen en jongeren op de weg zitten. Na een aantal weken weer een beetje onwennig op weg naar hun school. Meestal op de fiets. Misschien wel voor het eerst zonder een ouder, die nog even meefietst. Leerlingen die voor het eerst vanuit het eiland naar Middelharnis fietsen en een voor hen waarschijnlijk nog niet zo erg bekende route afleggen.

Verkeersongevallen
Uit onderzoek blijkt dat de meeste verkeersongevallen waar kinderen en jongeren bij betrokken zijn plaatsvinden gedurende de eerste paar maanden na de zomervakantie. Kortom: wees extra alert binnen de bebouwde kom, maar ook bij het kruisen van fietspaden.

Basisscholen
Op Goeree-Overflakkee kunt u in de buurt van 29 van de 32 basisscholen een drie meter hoge, felgekleurde paal zien staan. Bij de drie resterende scholen zal op een later tijdstip deze paal worden geplaatst. Passeert u een geel fluorescerend bord met spelende kinderen erop, dan kunt u
ervan uit gaan dat u in de buurt bent van een basisschool.