Diefstallen op Goeree-Overflakkee

logopolitieOuddorp - Op woensdag 10 december 2014 tussen 08:30 uur en 12:00 uur is er ingebroken in een woning aan de Wilhelminaweg in Ouddorp. De dader(s) kwam(en) binnen door een ladder tegen de achtergevel te plaatsen en vervolgens op het balkon te klimmen. Vanaf het balkon werd de woning binnengedrongen door het forceren van een uitzetijzer van een klapraam.

Er was ook schade op het dak. De gehele bovenverdieping werd doorzocht en met name de slaapkamers en de slaapkamerkastjes. Het doel was sierraden.

Preventie-tips:
Zoals uit dit artikel blijkt kan er ook "gewoon" overdag ingebroken worden. De dader(s) kon(den) gebruik maken van een ladder in combinatie met een openstaand klapraam. Waarom worden altijd slaapkamers en slaapkamerkast(jes) doorzocht? Maak gebruik van (bank)kluisjes en ongewone "veiligë" opbergplaatsen.

Op diezelfde woensdag tussen 17:45 uur en 20:45 uur is er ingebroken via de achterdeur in de woning van een boerenbedrijf aan de Oosterweg 1 in Ouddorp. De woning werd beneden en boven doorzocht. Uit de omgeving kwam informatie waaruit zou kunnen worden geconcludeerd dat de inbraak mogelijk tussen 19:00 uur en 19:30 uur gepleegd zou zijn.

Diefstal Ooltgensplaat
Er is aangifte gedaan van diefstal van brandstof(fen) aan de Galathesedijk en de Kruispolderseweg bij Ooltgensplaat. Het gaat om diefstal van jerrycans benzine en benzine uit een voertuig. Periode is ongeveer tussen 08 december 2014 en 09 december 2014.

Vanuit een loods aan de Dorpsweg is een bruin/blauwe aanhangwagen weggenomen. De loods of schuur werd daarvoor opengebroken. De aanhangwagen was toen voorzien van het kenteken 98-VLR-1.

Vuurwerkoverlast
Vanuit de woonkern Ooltgensplaat komen steeds meer klachten over het afsteken van vuurwerk. Jongeren die hierop zijn aangesproken in verband met angst van dieren tonen weinig begrip. Bij een controle van de politie bleek een deel van de "jeugd" in het bezit is van toegestaan klein vuurwerk. Onderzoek heeft aan het licht gebracht dat een meerderheid van Nederland bang is van vuurwerk.

Aanhouding winkeldiefstal
Bij een supermarkt in Middelharnis werd een 39-jarige vrouw door het personeel aangehouden voor het plegen van een (winkel)diefstal. De vrouw werd overgedragen aan de politie. Via snelrecht kreeg de vrouw een schikking die zij moet betalen.

DeltaFiber