Dirkslandse broers maken mixtape en kledinglijn

Foto

De Dirkslandse broers Bas en Ruben Steens, 19 en 17 jaar oud, zijn al een tijdje bezig met muziek maken, tekenen, shirts ontwerpen, clips maken en rappen. Op 17 augustus 2015 bracht het tweetal hun eerste hiphop-mixtape uit op Soundcloud.

De tape is voor iedereen te downloaden en bij uitstek leuk voor de Flakkeese muziekliefhebber, want de plaat is onder meer geïnspireerd door hun belevenissen in Sommelsdijk en omstreken. De inspiratiebronnen van het tweetal zijn echter nog veel breder dan dat. Niet alleen hun jeugd op het eiland biedt hen creativiteit, maar ook hun sociale omgeving, hun ervaringen in de liefde en natuurlijk hun voorbeelden uit de kunst- en muziekwereld.

Behalve hun mixtape is ook hun kledinglijn Young, die met meer dan tweeduizend volgers hoge ogen scoort op Instagram, te bewonderen op het internet. Mensen die de door henzelf ontworpen kleding willen bestellen, kunnen dat doen door hen via Instagram een privébericht te sturen.

Het creatieve talent van de broers is niet uit de lucht komen vallen. Al op de basisschool hield Bas zich bezig met street art, graffiti en het tekenen van strips. Op zijn dertiende ontdekte hij het medium Instagram, waar hij zijn kunstwerken ruilde met artiesten van over de hele wereld. Ruben leerde zichzelf onderwijl piano spelen en dankzij het internet kwamen de broers in contact met andere muzikanten voor wie Bas logo's, merchandise-artikelen en albumhoesjes maakte. De twee besloten hun krachten de bundelden onder merknaam Young. Ruben produceerde de mixtape en Bas verzorgde de art direction. Ze maakten daarbij dankbaar gebruik van hun netwerk in de hiphopindustrie - diverse rappers werkten mee aan zowel hun muziek- als modeproject.

Wat de toekomst betreft hebben de broers een heldere opvatting: ze zullen er nooit mee stoppen, of het nu om film, muziek of kleding gaat. Ze hopen uiteindelijk te mogen ontwerpen voor grotere kledingmerken en ambiëren een platencontract bij een muzieklabel.

Soundcloud: https://m.soundcloud.com/youngrubbi
Instagram: https://instagram.com/locksthepainter

Door Ari Vogelaar