Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Lichtpuntje voor Dean: crowdfunding voor rolstoelauto

Foto

Arina en Ryanne Mol (moeder en dochter) werkzaam binnen Nieuw Rijsenburgh van CuraMare in Sommelsdijk hebben een dierbare reden om samen een bijzondere missie te delen. Dean, hun kleinzoon en neefje van 12 jaar, woont in Hellevoetsluis met zijn ouders Patrick en Linda en zus Gwen. Dean's leven wordt getekend door de progressieve spierziekte Duchenne.

Ondanks de uitdagingen van Duchenne, straalt Dean als een sociaal en liefdevol kind. Hij geniet van de kleine dingen en staat vaak aan de zijlijn, zonder veel aandacht op te eisen. 

Duchenne Spierdystrofie, een slopende aandoening, heeft Dean's mobiliteit beïnvloed. Hoewel hij nog enkele stappen kan zetten, is hij voornamelijk afhankelijk van een rolstoel en heeft hij hulp nodig voor dagelijkse activiteiten. Zijn familie ziet hem graag gelukkig en vrij, maar de lichamelijke beperkingen belemmeren zijn bewegingsvrijheid.

Dean's rolstoel zal binnenkort worden aangepast met elektrische ondersteuning om zijn vrijheid en mobiliteit te vergroten. Hierdoor past de rolstoel echter niet meer in een gewone auto. Een rolstoelauto wordt een noodzaak, niet alleen om herinneringen te creëren en als gezin te reizen, maar ook om Dean naar school te kunnen brengen.

Deze uitdaging heeft Ryanne gemotiveerd om een crowdfundingcampagne te starten om Dean te helpen. Iedere donatie, hoe klein ook, kan de toekomst van Dean veranderen. Een rolstoelauto zal niet alleen zijn fysieke beweging verbeteren, maar ook zijn geestelijke vrijheid vergroten.
 
Je kunt helpen via de crowdfundingpagina: https://gofund.me/38a5af7d