Duizend euro voor KNRM Ouddorp

Foto

Ieder jaar, nu voor de achtste maal, doet het Havenbedrijf Rotterdam aan goede doelen uit de regio een donatie. Onder de naam DE HOGE HOED kunnen door werknemers van het Havenbedrijf organisaties worden aangedragen waaraan deze werknemers zelf verbonden zijn als vrijwilliger. Uit de nominaties worden 15 projecten gekozen die ieder een bedrag van 1.000 euro ontvangen als waardering van het Havenbedrijf aan haar medewerkers die zich in hun vrije tijd inzetten voor een goed doel en daarmee hun maatschappelijke betrokkenheid tonen.

Iwan de Jong werkt bij het Havenbedrijf en is tevens een van de vrijwillige hulpverleners bij de KNRM Station Ouddorp. Op zijn initiatief is de KNRM voorgedragen als goed doel voor deze donatie en uit 49 voordrachten ook als op 18 december 2014 door de president-directeur van het Havenbedrijf, Allard Castelein aangewezen als een van de organisaties die dit jaar met de gift wordt ondersteund. Iwan heeft de cheque inmiddels aan Schipper Coen van de Linde kunnen uitreiken (zie foto).

De KNRM is volledig afhankelijk van giften vanuit het bedrijfsleven en particulieren, en ontvangt geen subsidie of andere gelden van de overheid. Juist daarom is men in Ouddorp bijzonder blij met dit initiatief.