Eerste GreenHuus locatie op Goeree-Overflakkee

Foto

Op donderdag 5 december 2013 ondertekenden burgemeester Grootenboer-Dubbelman en zakenpartners Van Wuyckhuyse en Dreisch namens GreenHuus een overeenkomst voor het ontwikkelen van de eerste GruunHuus locatie op Goeree-Overflakkee. Deze ondertekening is het startsignaal voor dit unieke duurzaamheidsconcept waarvan in april 2014 het eerste proefmodel moet verrijzen op de Kabbelaarsbank.

Architect Kees van Wuyckhuyse ontwikkelde dit 'groene' vakantiehuis al in 2011 met het uitgangspunt dat de huisjes geen inbreuk op de natuur moeten maken, zelfvoorzienend zijn en tegelijkertijd een goede plek vormen voor toeristen. Op deze eerste GreenHuus locatie moet uiteindelijk een twintigtal van deze verplaatsbare ecolodges komen te staan. Zo kunnen ze bijvoorbeeld per seizoen naar een andere mooie plek verhuizen en opgaan in de natuurlijke omgeving.

Duurzame oplossingen
Deze back-to-basic huisjes zijn allemaal gebouwd met materialen die opnieuw gebruikt kunnen worden. Doordat ze ook zelfvoorzienend zijn in water en energie zijn er geen aan- of afvoerleidingen nodig. De tijdelijke bewoner kan op deze manier zelf kennis maken met allerlei duurzame oplossingen op het gebied van water, energie en afval. Zo wordt het opgevangen regenwater gezuiverd zodat het geschikt is voor consumptie en wordt door zonnepanelen de energie opgewekt. Met al deze technieken en materialen kost een lodge gemiddeld 75.000 euro om te bouwen.