Emma Visser en Mitchell Heemes voor Edukans naar Ethiopië

Foto

Vrijdagochtend 14 november 2014 zijn in de mediatheek van de RGO in Middelharnis onder grote belangstelling de twee ambassadeurs bekendgemaakt die namens de RGO meegaan naar Ethiopië. De keuze was zeer moeilijk. Alle kandidaten hadden ieder op zijn of haar eigen manier een fantastische presentatie neergezet. Het was erg mooi om te zien welk talent de school in huis heeft. Uiteindelijk is de keuze gevallen op Emma Visser en Mitchell Heemes.

Deze twee leerlingen wacht een drukke en spannende tijd. In december 2014 en januari 2015 maken ze kennis met de andere afgevaardigden van de scholen in den lande. Emma en Mitchell zullen de RGO vertegenwoordigen en in februari met zo'n vijfentwintig leerlingen vanuit Nederland naar Ethiopië reizen.

Ieder jaar in actie
De RGO-docenten en leerlingen komen iedere twee jaar in actie voor beter onderwijs in een van de ontwikkelingslanden. Onze leerlingen in Nederland boffen met goed onderwijs, waar ze vaardigheden en kennis verzamelen voor de rest van hun leven. Wereldwijd gaan 57 miljoen kinderen niet naar school. Edukans zet zich in voor meer scholen, schoolbanken en schoolboeken en meer leraren. Emma en Mitchell delen bij terugkomst in Nederland hun ervaringen met de leerlingen van de RGO, waardoor de school hopelijk weer een stukje bijdraagt aan het 'wereldbewustzijn' van al haar leerlingen.

Edukansacties
Er staan op de RGO nogal wat acties voor dit doel in de steigers. De eerste actie voor Edukans is op 12 december 2014. Dan wordt er op school een Winterfair georganiseerd. Spontane donaties zijn uiteraard van harte welkom via www.rgo.inactievooredukans.nl.