Expositie over vriendschap

Foto

Tot en met 6 mei 2009 wordt er in de Remonstrantse kerk te Sommelsdijk een tentoonstelling gehouden over het thema vriendschap. De exposanten zijn met elkaar bevriend en hebben hun talenten gebundeld om deze tentoonstelling te realiseren.

In deze tijd gaat het bij vriendschap vooral om vrij en zelfstandig gekozen relaties tussen mensen die uitgangspunten en interesses delen. Die met elkaar kunnen praten, lachen en bedroefd zijn. Vriendschap is een enorme verrijking van het leven en bevordert het welzijn van de mens. Een kenmerk van vriendschap is ook de verbondenheid met een ander, de herkenning en de verwantschap. Het gevoel dat die ander je begrijpt, je aanvoelt en belangstelling voor je heeft.

Een ander aspect is het onderlinge vertrouwen en het gevoel dat je geaccepteerd wordt. Vriendschap levert zelfkennis op. Iets wat op geen andere manier te krijgen is dan in wederzijds contact. Onze geïndividualiseerde samenleving legt soms een zware last op de schouders van het individu, door er van uit te gaan dat iedereen alles zelf moet doen. Door vriendschappen aan te gaan, kunnen mensen elkaar helpen zich staande te houden. Samen sta je sterk.

Vriendschap is over de hele wereld en in alle culturen een groot goed. Vrouwen in de derde wereld vertellen dat zij in de strijd om te overleven vooral andere vrouwen nodig hebben. De fotograaf herkende dit en heeft dit vastgelegd op haar foto's. De foto's zijn gemaakt in China, Tibet, Nepal en Mongolië. De beelden ondersteunen de foto's en de emoties van vriendschap worden heel goed weer gegeven in de gedichten.

Gedichten: Gerda van Dijk
Beelden  : Keramiekgroep Koetshuis
Foto's     : Wilma Schrier

De expositie is te bezichtigen op zondag na de kerkdienst (vanaf 11:00 tot ongeveer 12:00 uur) en op woensdagmorgen van 10:00 uur tot 12:00 uur. Als u de expositie op een andere tijd wilt bezoeken, kunt u een afspraak maken met de fam. Schrier via het telefoonnummer 0187-484317.