Feestelijke jaarvergadering KNRM Ouddorp en Stellendam

Foto

Op vrijdag 30 januari 2015 vond in de Dorpstienden in Ouddorp de jaarlijkse vergadering van de gehele bemanning en partners van beide stations van de Koninklijke Nederlandse Reddingmaatschappij op het eiland plaats. Op die avond, waar ook de algemeen directeur van de KNRM de heer Roemer Boogaard aanwezig was, werd teruggekeken op de acties die het afgelopen jaar hebben plaatsgevonden, werden bijzonderheden besproken bij die acties en werd stilgestaan bij bijzondere jubilea van de vrijwilligers.

Voorzitter van de plaatselijke commissie mevrouw Ger van de Velde noemde in haar toespraak dat de stations in 2014 in totaal 153 keer moesten uitrukken voor mensen of dieren in nood. Zo kwam Ouddorp 81 keer in actie en Stellendam 72 keer.

Er waren in 2014 een aantal bijzondere reddingen, zoals die van de twee kitesurfers die na uren te zijn vermist, bijna 10 kilometer uit de kust, in een gezamenlijke actie van de stations zijn gered. Deze reddingsactie in april 2014 kreeg landelijke media aandacht. Maar ook het redden van acht personen en kort daarna nog eens vier personen van de Verklikkerplaat ten zuiden van de Brouwersdam, die verrast werden door het snel opkomende water op de zandplaat en op eigen kracht niet meer konden teruglopen naar het strand, werd genoemd.

Speciaal zijn in het zonnetje gezet de bemanningsleden Tjerk Hakvoort en Peter Meijer die beiden de Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid ontvingen voor 10 respectievelijk 20 jaar inzet bij de stations van de KNRM. Kees Koese was al 25 jaar betrokken bij de KNRM en ontving uit handen van de directeur van de KNRM de heer Boogaard, de bronzen draagmedaille van de KNRM. Ook Annemieke Wissekerke werd in het zonnetje gezet omdat zij dit jaar afscheid nam van de KNRM. Jan en Willy Flohil kregen van de heer Boogaard voor hun maar liefst 40-jarig lidmaatschap van Station Ouddorp de zilveren draagmedaille van de KNRM. In die periode hebben zij vele mensen het leven gered.

De jaarvergadering die een traditie is bij de KNRM, juist ook omdat de partners van de
bemanningsleden aanwezig zijn die het mede mogelijk maken dat de vrijwilligers bij dag en ontij hun belangrijke belangeloze werk kunnen doen, werd afgesloten met een foto van de jubilarissen. KNRM stations Ouddorp en Stellendam hebben dit jaar weer veel donaties vanuit het bedrijfsleven en van particulieren ontvangen en is daar erg blij mee. De KNRM is volledig afhankelijk van giften en donaties. Wilt u ook graag het werk van de KNRM ondersteunen? Bezoekt u dan www.knrm.nl.