Feestelijke opening A Seal Zeehondenopvang en Expo

Foto

Na maanden verbouwen opende A Seal Zeehondenopvang en Expo donderdag 17 december 2015 haar deuren. Sinds de oprichting van de stichting in de zomer van 2014, heeft A Seal al meer dan 80 zieke zeehonden opgevangen, verzorgd en weer vrijgelaten. De afgelopen maanden was de opvang wegens verbouwing gesloten voor publiek. Vanaf vrijdag 18 december is iedereen welkom om de expositie en natuurlijk de zeehonden te komen bezoeken.

Zeehondenopvang
Zieke en/of gewonde zeehonden worden regelmatig gevonden door voorbijgangers op het strand. Ook komen er via het noodnummer regelmatig meldingen over verzwakte zeehondenjongen. De Stichting Zeezoogdierenhulp Nederland zorgt ervoor dat alle zeezoogdieren in nood worden opgehaald en opgevangen. Bij A Seal in Stellendam zorgen speciaal getrainde vrijwilligers voor de verzwakte zeehonden. Dankzij deze vrijwilligers, donateurs en vele sponsors kan Stichting A Seal de zeehonden, na gemiddeld drie maanden verzorging, weer gezond vrijlaten.

Expo
A Seal is meer dan alleen een zeehondenopvang. In de interactieve expo kom je van alles te weten over het redden van mens en dier. Partners van A Seal zijn KNRM, Rijkswaterstaat, Waterschap Hollandse Delta en Evides Waterbedrijf, in verschillende hoeken van de expo zijn zij terug te vinden. De bijzondere Haringvlietsluizen, de 100.000ste redding van de KNRM, hoe wij droge voeten houden op Goeree-Overflakkee, je ontdekt het allemaal bij A Seal.

Website
De nieuwe website www.aseal.nl is online. Op de website is al het nieuws en informatie over de zeehondenopvang te vinden.