Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

FlakkeeNieuws via Digitenne (DVB-T)

Foto

FlakkeeNieuws heeft een uitzendvergunning verkregen om televisie uit te gaan zenden via DVB-T, in de volksmond bekend onder de naam Digitenne. Het nieuwsmedium verzorgt in samenwerking met de lokale omroepen op Goeree-Overflakkee lokale televisie. Veel huishoudens op Goeree-Overflakkee hebben geen kabelaansluiting van kabelexploitant UPC omdat zij in het buitengebied wonen. Voor deze doelgroep maar ook voor diegene die televisie kijken anders dan via UPC is het Digitennekanaal een uitkomst.

Naast televisie zal ook radio worden uitgezonden via Digitenne. In totaal is ruimte voor drie radiostations, precies het aantal lokale radiozenders op Goeree-Overflakkee. Het digitale kanaal zal Free-To-Air  (ongecodeerd) worden uitgezonden. Om FlakkeeNieuws en de radiozenders te kunnen ontvangen is dus geen abonnement van Digitenne nodig. Slechts een digitale ontvanger met antenne volstaat. Een dergelijke set is al verkrijgbaar vanaf 60 euro. Naast FlakkeeNieuws kan ook Nederland 1,2 en 3 en RTV Rijnmond gratis worden ontvangen.

De uitzendingen via Digitenne zullen eind januari / begin februari 2009 starten. Meer informatie volgt later op deze website. Het testsignaal is al te ontvangen maar nog niet overal in optimale kwaliteit. FlakkeeNieuws zendt uit op kanaal 66.