Flakkeese kartrijders zonder prijzen in Kerpen

Foto

Door Fred Götzenberger - Eind augustus 2008 organiseerde de Nederlandse Autosport Bond, Federatie Karting, een wedstrijd die meetelt voor het Nederlands Kampioenschap. De wedstrijd vond plaats in Kerpen. Op het circuit, dat eigendom is van Micheal Schumacher, reden ook Mike Doorn en Richie Broeders. Groot was de verbazing onder de deelnemers toen ook Michael Schumacher zich melde.

De voormalige Formule 1 coureur keek naar de training van zijn zoon en reed ook nog enkele rondes mee. Daarnaast deelde hij ook nog handtekeningen uit.

Bij het tijdrijden wist Richie Broeders, uitkomend in de mini junioren A, niet verder te komen dan een 10e tijd. ‘Dat was een tegenvaller. Ik was wat vergeten iets om te zetten aan de motor, daardoor ontwikkelde de motor te weinig kracht', sprak Albert Broeders. ‘Een vervelend foutje'. Diezelfde dag werd er bij de mini´s de eerste manche verreden. De 10- jarige Richie wist van de 11e naar de 8 plaats te rijden maar moest met die klassering in de 1e manche genoegen nemen. De dag erop vond de tweede manche plaats. Richie Broeders moest helaas met motorproblemen opgeven in de 5e ronde van de 2 manche.  In de eindklassering eindigde Richie op de 10e plaats.

Mike Doorn, deelnemer aan de Rotax Max Senioren, wordt de laatste tijd door pech achtervolgt. Waren het eerder dit seizoen 2 kromme achterassen die hem tijdens een NK wedstrijd parten speelden, in Kerpen had hij problemen met de motor. Gelukkig dat men een beroep kon doen op Cees Vos die een motor beschikbaar stelde. ‘Daar waren we erg blij mee, anders was het gewoon over en uit geweest', aldus vader Laurens Doorn. Mike Doorn had in de vrije training wat problemen op het kartcircuit in Kerpen. Na 2 rondes moest hij wegens materiaalproblemen stoppen. In de kwalificatie wist hij echter een goede tijd neer te zetten (46.850) en verwierf zich daarmee een plek op de vierde startrij. De eerste manche van de wedstrijd zou de volgende dag worden verreden. Bij de eerste manche zakte de Ouddorper terug naar een 8e plaats maar wist toch uiteindelijk als 7e te eindigen. In de 2e manche zat het Doorn niet mee. Vanuit de 7e positie viel hij terug naar de 14e plaats. In het dagklassement eindigde Mike op een 9e plaats.