Frustratie bij weer een storing Haringvlietbrug

Foto

Automobilisten op de A29 hebben donderdagmorgen 17 augustus 2017 anderhalf uur vast gestaan vanwege weer een defect aan de Haringvlietbrug. Omstreeks 09:15 uur ontstond er op A29 in beide richtingen een kilometerslange file. Gefrustreerde automobilisten in de file meldden dat de verkeerslichten op rood sprongen terwijl er klaarblijkelijk niks ernstigs aan de hand was.

"Dit is de zoveelste keer dat er hier problemen zijn", meldt een filerijder. "In juni moesten de slagbomen eruit worden gehaald voordat erdoor kon worden gereden." De frustratie zit ook bij het feit dat er volgens omstanders helemaal geen problemen waren met de brug en dat er gewoon door kon worden gereden. Dit werd bevestigd door het feit dat tijdens de storing een ambulance de brug gewoon passeerde alsook een politie-escorte met een hoogwaardigheidsbekleder. "Dus wij normale mensen hadden ook gewoon door kunnen rijden. Ik kwam 1,5 uur te laat op mijn afspraak voor niets! Ze hadden toch een agent naar de brug kunnen sturen en mensen door laten rijden?"

Rijkswaterstaat stuurde een monteur naar de Haringvlietbrug om de problemen te verhelpen. Dit was binnen een kwartier gebeurd. Het oplossen van de files liet nog even op zich wachten doordat er verschillende auto's met pech op de rijbaanstonden.

DeltaFiber