Nu op de radio: Country Express

Gala Local Heroes in De Gooye

Terwijl op 31 januari 2009 buiten de gure oostenwind om sportcomplex De Gooye heen raasde, was binnen het jaarlijkse thaiboksspektakel in volle gang. Klapstuk van dit evenement was de A-klasse hoofdpartij tussen Jan Siersema en Utley Meriana in het zwaargewicht. Thaiboksen is de snelst groeiende sport op dit moment, die bij velen bekend is geworden door de K1 toernooien waar de Nederlanders het zo goed doen.

Titel van het Flakkeese gala draagt al enige jaren Local Heroes. In voorgaande edities stapten dan voornamelijk lokale Thaiboksers de ring in. Door blessures en de griepepidemie moesten diverse 'helden' verstek laten gaan. Merijn Jellier uit Dirksland was de enige flakkeeënaar die deze avond in actie kwam. Het was Merijn z'n debuut. Merijn kwam uit tegen Ahmed Koroglu van Pro Fighters Eurpoort. Merijn is buiten de ring altijd zeer een rustige en vriendelijke jongen, dus hij veraste vriend en vijand door vanaf de eerste seconde helemaal los te gaan. Na het start signaal vuurde hij een barrage van stoten, trappen een gesprongen knieën af op Ahmed Koroglu uit Rozenburg, die in de eerste ronde weinig verweer had. Het leeuwendeel van de 500 bezoekers stond achter de vechter van sportschool Kicks uit Oude-Tonge.

Ronde twee liet Ahmed zich niet weer verassen en scoorde hij iets gerichter dan Merijn. In ronde drie waren de scores weer meer voor de Dirkslander. Na de laatste gong waren beide vechters helemaal uitgeput en vielen elkaar als vrienden in de armen. Dat is het mooie aan thaiboksen. De ontzetting was groot toen de jury Ahmed Koroglu als winnaar uitriep. Volgens publiek en zelfs de tegenpartij van Merijn Jellier had hij met de grootste beker naar huis moeten gaan.

Hoogtepunt van het programma was de hoofdpartij in het zwaargewicht 95+. Jan Siersema tegenover Utley Meriana. Beide vechters hebben een reputatie als opkomend talent. Nu kon men zien wie van deze twee echt over het juiste talent beschikte. Na de indrukwekkende opkomst van Utley kon de partij van start gaan. A-klasse vechters tasten vaak eerst het gevecht af om vervolgens een bepaalde strategie te volgen. Deze jonge knokkers niet. Meteen na de eerste gong, werd er voor de volle 100 % geknokt, waarbij Siersema goed scoorde met harde lowkicks. Een rechtse counter van Utley belande loepzuiver op de kin Siersema. Deze ging meteen gestrekt naar het canvas, uitslag knock out overwinning voor Utley Meriana!
Zo werd het gala Local Heroes weer spectaculair afgesloten en kijkt de organisatie graag vooruit naar de volgende editie. Wil je ook leren thaiboksen? Kijk dan op www.sportschoolkicks.nl.