Gemeente neemt planten af van zorgkwekerij de Nollestee

logo_goeree-overflakkeeDe gemeente Goeree-Overflakkee neemt planten af van zorgboerderij en kwekerij de Nollestee in Melissant. De buitendienst gebruikt deze planten om op verschillende locaties binnen de gemeente de plantsoenen op te knappen.

Al voor de herindeling namen de afzonderlijke gemeenten planten af van de Nollestee. Nieuw is dat er nu nauw overleg is over de soorten en aantallen planten die de gemeente nodig heeft en de Nollestee kweekt.

Eind 2014 is een grote vracht met heesters opgehaald door medewerkers van de gemeentelijke buitendienst. De gemeente haalt in het voor- en najaar enkele duizenden nieuwe planten op bij de Nollestee. De planten, met name bloeiende heesters en bodembedekkende vaste planten, worden in de gehele gemeente gebruikt in de groenvoorziening.

Op de Nollestee werken achttien mensen met een verstandelijke beperking en een aantal begeleiders. Zij kweken ruim 300 soorten planten. De gemeente draagt met deze samenwerking een steentje bij aan de uitvoering van de nieuwe Participatiewet.

Wethouder Arend-Jan van der Vlugt is blij met deze samenwerking. "Zorgkwekerij de Nollestee biedt dagbesteding aan cliënten van Zuidwester en SjaloomZorg en is daarnaast gecertificeerd als zorgboerderij. Zij bieden mensen met een beperking de mogelijkheid om aan een arbeidsproces deel te nemen. Daar dragen wij als gemeente graag ons steentje aan bij door juist hier een deel van onze planten af te nemen".