Gezellige drukte bij Manege Oostmoer

Foto

De zomervakantie staat bij Manege Oostmoer grotendeels in het teken van ponykamp. "Dat betekent zes weken lang gezellige extra drukte op ons bedrijf!", zegt Henk Kieviet, die samen met zijn broer Adrie eigenaar is van de Stadse vijf-sterren FNRS-manege. "De eerste week hebben we nu net achter de rug. Het was volle bak in het kamp, met het maximale aantal van 32 kinderen."

"Stuk voor stuk hebben de kinderen weer genoten", vertellen Rowena Koster en Marloes Tuns, die de afgelopen week samen met stagiaires Ada Bout en Korne Bout (studenten Dierverzorging/Paardenhouderij) de leiding hadden over de groep ponykampkinderen. "We hebben ieder jaar een vol en gevarieerd programma, met populaire onderdelen zoals de modeshow-met-pony, carrouselrijden op muziek, ponyvoetbal, springles, schriktraining, noem maar op. 's Ochtends en 's middags wordt er paardgereden, we zitten drie keer per dag gezellig met z'n allen aan tafel voor de maaltijd en - wat we allemaal geweldig vinden - we 'wonen' van maandagmorgen tot zaterdagmiddag in de stallen!"

"Tussendoor is er volop gelegenheid om lekker met de pony's bezig te zijn. We hebben een heleboel manegepony's en die vinden aandacht heerlijk, er wordt úren gepoetst en getut", vertellen de leidsters lachend. "Sommige kinderen hadden hun eigen pony meegenomen, waarop ze dan aan alle activiteiten mee konden doen en ook veel mee konden tutten. En alsof het nog niet genoeg is, houden we de kinderen ook nog bezig met spelletjes in de wei, een speurtocht, een bezoekje aan d'n Diek (dat doen we dan met de huifkar) en op vrijdag de bonte avond als beregezellige afsluiter. Niemand heeft zich hoeven vervelen deze week, de kinderen niet en wijzelf ook niet. Zaterdagmiddag hebben we helaas dus afscheid moeten nemen van onze eerste groep, maar we kijken hier bij Manege Oostmoer ook alweer uit naar de komende weken met de volgende groepen. Ponykamp is zó gezellig!"

In sommige weken zijn nog een paar plaatsjes vrij voor ponykamp. Als je nog mee wilt doen, wees er dan snel bij, want vol is vol. Kijk op www.manegeoostmoer.nl voor meer informatie.