Kinderboerderij ontvangt cheque van gemeente Oostflakkee

Op maandag 22 september 2008 ontving de gemeente Oostflakkee uit handen van aannemingsbedrijf Kanters BV een cheque ter waarde van 1.500,- euro. Deze werd overhandigd tijdens de bijeenkomst ter afsluiting van het project rondom de aanleg van de riolering in het buitengebied van de gemeente Oostflakkee. Het college mocht zelf weten aan welk goed doel zij dit bedrag wenste te schenken.

In de collegevergadering van 23 september 2008 hoefde er niet lang te worden nagedacht over de besteding van het bedrag.

De beheerders van de kinderboerderij aan de Eisenhowerlaan in Oude-Tonge hebben recentelijk te kennen gegeven graag een toiletvoorziening aan te willen leggen. Zij zijn op dit moment in gesprek met de GEMIVA-groep over de eventuele dagbesteding van gehandicapten. Ook willen zij in de toekomst meer (school-)kinderen ontvangen op de kinderboerderij. Juist voor deze doelgroepen is een toilet- en watervoorziening een vereiste.

Wethouder Gert-Jan van der Valk en Petra 't Hoen voegden de daad bij het woord. Direct na de collegevergadering staken zij de Eisenhowerlaan over om de beheerders van de kinderboerderij te verrassen met deze gift. Sonja Kats en haar dochter Sylvia van der Veer namen de cheque vol enthousiasme in ontvangst. ‘Wat een mooie bijdrage. Hier kunnen we onze plannen voor een deel mee bekostigen. Ontzettend bedankt!' De kinderboerderij is nog steeds aan het uitbreiden. Inmiddels lopen er al geiten en eenden. Ook het aantal konijnen groeit gestaag. Er zijn zelfs al plannen om een paardje en schapen naar de kinderboerderij te halen. De grond is hier echter op dit moment nog niet geschikt voor. Ook aan de verblijven wordt hard gewerkt. Met deze cheque krijgen de vrijwilligers van de kinderboerderij een impuls om hun goede werk voor te zetten.

DeltaFiber