Goeree-Overflakkee heeft voedselbank voor honden

Yvette de Groot uit Den Bommel hoort de vreselijkste verhalen. Over mensen die zo weinig geld hebben dat ze hun hond weg moeten doen of zelf niet eten om brokken te kunnen kopen voor hun huisdier. "Het meest schrijnend vind ik het nog als er kinderen in het gezin zijn die om die reden afscheid moeten nemen van hun maatje", vertelt De Groot. Sinds eind november 2015 kunnen armlastige hondeigenaren terecht bij haar 'hondenvoedselbank' in Den Bommel.

Mensen die gebruik willen maken van de voedselbank voor honden moeten kunnen aantonen dat ze een bijstandsuitkering hebben of in de schuldsanering zitten. "Ook wil ik zeker weten of ze al langer in het bezit zijn van een hond om te voorkomen dat mensen er een gaan aanschaffen omdat ze het voer gratis kunnen krijgen."

De Groot werkte als regisseur en producer voor Teleac en is drie jaar geleden na haar pensioen naar Goeree-Overflakkee verhuisd om in een ruim dijkhuis een opvang voor Engelse Bulldogs te starten. Vanuit haar huis runt ze nu ook de voedselbank.

Geïnteresseerden kunnen zich melden via de website van De Groot.

Bron: RTV Rijnmond