Goeree-Overflakkee ontvangt Roemeense delegatie

Foto

Een delegatie uit de Roemeense gemeente Caransebes heeft de gemeente Goeree-Overflakkee bezocht voor een tweedaags werkbezoek. Het Roemeense gezelschap, dat bestond uit Felix Borcean (burgemeester), Gabriela Banaduc (directeur Europese Zaken) en Anna Blaj (assistente burgemeester, werd op dinsdag 1 november 2016 ontvangen door het college van de gemeente Goeree-Overflakkee.

Kennisoverdracht
De eerste dag stond vooral in het teken van 'bestuurlijke' kennisoverdracht. De beide gemeenten wisselden informatie uit over de bestuurlijke verhoudingen, taken en verantwoordelijkheden binnen een Nederlandse en een Roemeense gemeente. Daarna werd door Gabriela Banaduc een presentatie gegeven over Europese subsidies en hoe een gemeente daar voor in aanmerking kan komen. In de avond werd de zeehondenopvang en expo A Seal in Stellendam bezocht.

Op 2 november 2016 werden de Roemeense gasten op verzoek geïnformeerd over afvalverwerking en het plaatsen en functioneren van ondergrondse (vuil)containers. Ze bezochten één van de milieustraten. Vervolgens kregen zij een presentatie over Eiland Marketing en na de lunch volgde een presentatie over de aanleg van fietspaden binnen en buiten de bebouwde kom.

Eilandtour
Het bezoek werd afgesloten met een rondleiding over het eiland waarbij in het bijzonder werd stilgestaan bij de verschillende soorten fietspaden binnen en buiten de bebouwde kom. Uiteraard werden ook diverse mooie locaties op het eiland bezocht, zoals de oude dorpskernen van Middelharnis en Goedereede, het strand bij Ouddorp en de Brouwersdam.

DeltaFiber