Gratis compost afhalen

De inwoners van Goeree-Overflakkee kunnen op zaterdag 20 maart 2010 gratis compost ophalen bij de Regionale Milieustraat, Johannespolderseweg 19 te Middelharnis. Met deze actie bedanken Delta Milieu B.V. en de vier gemeenten van Goeree-Overflakkee de inwoners voor hun inspanning van het gescheiden aanleveren van organisch afval.

Sinds jaar en dag bieden burgers groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) en groenafval (snoeihout, takken en gras) gescheiden van ander afval aan. Voor veel burgers is dat de gewoonste zaak van de wereld. Afvalbedrijven en gemeenten willen hun inwoners echter bedanken voor de inzet. Het scheiden van organisch afval levert namelijk een positieve bijdrage aan het milieu. Het afvalbedrijf Delta Milieu B.V. verwerkt het organisch afval tot compost.

Natuurlijke balans
Compost is perfect voor gebruik in de tuin. De natuurlijke bodemverbeteraar stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

Goed voor milieu én portemonnee
Het hergebruik van organisch afval heeft een positief effect op het milieu. Zo legt compost CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Compost helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Daarnaast bespaart composteren geld, omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is.

Op vertoon van een geldig legitimatiebewijs (bijvoorbeeld paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) kunnen inwoners gratis compost ophalen. Er wordt geadviseerd om er op tijd bij te zijn, want op is op! De Regionale Milieustraat is gelegen aan de Johannespolderseweg 19, tussen Middelharnis en Stad aan ‘t Haringvliet. Telefoon: 0187-486850. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 11:45 en van 13:00 tot 16:45 uur en zaterdag van 09:00 tot 12:15 uur.

Let op: de compost is niet verpakt. U moet dus zelf iets meenemen om de compost in te vervoeren (bijvoorbeeld een vuilniszak of een aanhanger).