Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Hond Bobby behaalt met lof certificaat politiehond 1

Foto

In een indrukwekkende prestatie heeft Bobby, de viervoetige held van Leo Looij uit Stad aan ’t Haringvliet, onlangs het felbegeerde certificaat Politiehond 1 met lof behaald. Bobby, een doorgewinterde surviancehond met al een eerder behaald certificaat op zak, heeft nu met succes de PH1-certificering afgerond.

Leo legt uit dat deze certificaten essentieel zijn om honden in dienst te laten treden bij de politie en vergelijkbare instellingen, zowel nationaal als internationaal. De training volgt het wereldwijd erkende KNPV-programma, bekend als een van de zwaarste africhtingsmethodes ter wereld.

Het behalen van het certificaat is geen gemakkelijke taak. Honden mogen pas op tweejarige leeftijd examen doen, maar de voorbereiding begint veel eerder. Het kost minimaal 2 tot 3 jaar training, waarbij Leo en Bobby zich wekelijks drie keer inzetten voor intensieve oefeningen. Leo geeft aan dat de honden die slagen vaak worden verkocht aan politie- en overheidsinstanties, zowel nationaal als internationaal. Maar Bobby niet, die zal zijn hele leven bij Leo blijven.